Jan Ruščák | | A-Tým

Jak budou pokračovat muži?

Známe podobu soutěže O pohár V. Martince.

Osmifinálová série žádnou senzaci nepřinesla. Z týmů "dolní" skupiny postoupil pouze HC Trutnov, který ve velmi vyrovnané sérii vyřadil Novou Paku. Nejblíže senzaci bylo výborně hrající Hlinsko. V pátém utkání vedlo deset minut před koncem v České Třebové 5:3 a mělo výhodu přesilovky. Tu nevyužilo. Kohouti stáhli sestavu jen na dvě pětky a během 32 sekund vyrovnali. Vyhráli ale až díky přesilovkové brance v prodloužení.
Čtvrtfinálové dvojice tvoří: Nový Bydžov - Trutnov, Litomyšl - Moravská Třebová, Nové Město n. Met. - Chrudim a Česká Třebová - Jaroměř. Začíná se v neděli 5. 2. a hraje se opět na tři vítězná utkání.
Složitější situace je v Poháru V. Martince. Podle rozpisu se mělo hrát play-off osmi vyřazených klubů. Jenže. Už s předstihem projevili zájem o tuto soutěž z hradeckého kraje pouze Nový Bydžov a Opočno. Nový Bydžov postoupil a Opočno se na poslední chvíli odhlásilo pro nedostatek hráčů. Z pardubického kraje měli zájem všechny týmy, ale nakonec účast zrušila Choceň z finančních důvodů. Takže z původně osmi týmů se nezúčastní Nová Paka, Třebechovice, Choceň, Náchod a Opočno. Zůstaly tři týmy - Lanškroun, Hlinsko a Polička. Ty se z rozhodnutí řídícího orgánu utkají o pohár turnajově dvakrát každý s každým. Soutěž měla začít už 5. 2., ale to bylo příliš rychle na zajištění ledové plochy.
Program Poháru:
12.2. ne 17:30 Hlinsko - Orli
17.2. pá 18:30 Orli - Polička
19. 2. ne 17:00 Polička - Hlinsko
26.2. ne 17:00 Polička - Orli
5.3. ne 17:00 Orli - Hlinsko
14. 3. ne 17:00 Hlinsko - Polička

SpravnySport

Aktuální články

Orli stále stoupají

Mladý tým mužů odehrál nejlepší sezónu od roku 1972.

Junioři Orlů mezi nejlepšími

Naši junioři přes veliké zdravotní komplikace opět odehráli velmi dobrou sezónu.

Junioři porazili Vrchlabí 6:5 na nájezdy

V divokém posledním utkání sezóny dokázali Orli konečně proměnit dobré výkony v nadstavbě ve výhru.