Jan Ruščák | | A-Tým

Změny v kádru A-týmu

Sezóna mužů je doslova za dveřmi. Už 19. srpna vyjedou Orli na led v Přerově k prvnímu přípravnému duelu. Co je v kabině nového?

Po loňské sezóně v týmu končí brankář Radek Ehrenberger, obránci Jan Boruch (234 zápasů za Orly) a Matěj Nevrlý, útočníci Martin Malý (115 bodů za Orly), Michal Dohnal, Šimon Preisner a Aleš Václavský.

V souladu s koncepcí rozvoje lanškrounského hokeje představují většinu nových tváří návraty. Návraty odchovanců a hráčů, kteří tady několik let působili. Navíc se kromě zkušených brankářů opět jedná o mladé hráče, takže neoficiální titul nejmladšího týmu mezikrajské ligy nám zůstane. Někteří z nich se již představili už na konci sezóny při turnaji O pohár starosty M. Třebové. Profily nováčků si přečtete níže. Trenér Radomír Kužílek vytvořil slušné konkurenční prostředí, protože v kádru jsou zatím tři desítky hráčů. Seznam posil nemusí být konečný. Ve hře je ještě jedno velmi zajímavé jméno. Překvapení? Uvidíme!



NÁVRATY



Dominik Kačerovský


26 let, útočník, odchovanec lanškrounského hokeje. V mládežnických týmech Orlů Lanškroun slavil bronz z krajské ligy dorostu, stříbro a bronz z krajské ligy juniorů. Ve všech kategoriích vynikal a byl o krok před vrstevníky. V mladších žácích například nastřílel 72 branek za sezónu. V lize dorostu drží dodnes rekord, když v sezóně 2012/13 zaznamenal 82 bodů (60 gólů a 22 nahrávek). Za muže Orlů odehrál 21 zápasů a v nich získal 21 bodů (12+9). V roce 2017 odešel do Jaroměře, kde odehrál 5 sezón. Pomohl tam 3x k bronzu v krajském přeboru mužů a minulý rok k výhře v Poháru V. Martince.

Oblíbené koníčky: in-line hokej, fotbal, sledování výsledků, cestování, hudba. Velký fanoušek Chelsea a pražské Slavie (rodinná tradice) v hokeji fanoušek Dynama. Oblíbený útočník David Pastrňák.

Cíl v nadcházející sezóně: “V první řadě bych chtěl poděkovat Jaroměři za krásných 5 let... Ale momentálně mám před sebou novou výzvu. Návrat domů. Těším se na kluky z kabiny se kterými jsem si prošel celou mládeží a také na lanškrounské fanoušky! Cílem je samozřejmě uhrát co nejlepší týmový výsledek a budu se snažit tomu přispět pozicí, jakou mi trenér určí.“



Tomáš Krč


22 let, útočník, odchovanec lanškrounského hokeje. Ve 13 letech odešel s Honzou Faltusem do mládežnických týmů Šumperku. Odehrál tam 5 sezón. V mladším dorostu slavil postup do extraligy mladšího dorostu. Další rok pomohl dorost v této soutěži zachránit. V roce 2017 přešel do Třince, kde prožil úspěšnou sezónu ve starším dorostu a dvě v juniorech se kterými oslavil v roce 2020 titul v juniorské extralize. Zahrál si prestižní světový pohár juniorů v Soči. V mládežnických extraligách odehrál 152 zápasů. V sezóně 2020/21 se mu splnil sen a nastoupil v dospělém dresu Draků Šumperk v Chance lize, kde odehrál 6 utkání (1+0). V mužích Orlů Lanškroun stihl zatím 4 zápasy (0+2).

Jeho koníčky jsou kola a cyklistika obecně a in-line hokej. Je velkým fanouškem Sparty Praha, oblíbený hráč Petr Ton. Oblíbené číslo 10.

Cíl v nadcházející sezóně: “Těším se, že jsi zahrají opět v Lanškrouně s klukama s kterými jsem tady vyrůstal. Kabina bude plná odchovanců, všichni se známe od malička, věřím že to bude zábava. Chtěl bych, aby se nám povedlo naplnit zimní stadion. Pamatuji si, že když jsme s klukama chodili na Áčko se dívat, když nám bylo třeba 10 let tak zimák praskal ve švech. Doufám že se to povede i nám. Přál bych si dojít s týmem co nejdál a já proto udělám vše co bude v mých silách. Budu bojovat za naše město a náš klub. Moc se na tuhle sezónu těším.”



Kamil Nimmerrichter


35 let, brankář, odchovanec šumperského hokeje. Postupně tam prošel všemi kategoriemi a zachytal si i za muže ve 2. lize. Těm pomohl v roce 2007 k postupu do 1. ligy. V roce 2011 přišel do Lanškrouna a hned zažil 7. místo v krajské lize (druhé nejlepší umístění v naší historii) a vítězství v Poháru V. Martince. Za Orly odchytal 3 skvělé sezóny a 90 zápasů. Dalších 6 sezón hájil branku Kohoutů Česká Třebová (v krajské lize 2x bronz, 2x stříbro a jeden titul) a poslední 2 sezóny chytal v Litomyšli. Po osmi sezónách se tento velezkušený brankář vrací k Orlům.

Cíl v nadcházející sezóně: „Lanškroun jsem si zvolil jelikož to mám ze všech týmů nejblíže. Je to mladý tým s potencionálem se každý rok zlepšovat. Už v předešlé sezóně byly všechny zápasy s Lanškrounem těžké.
V létě jsem se potkal s vedením týmu a trenér pan Kužílek mi nastínil jakou cestou se chce ubírat, jeho vize se mi líbí. Je to velice zkušený trenér a ví co po hráčích chce. V nadcházející sezóně doufám, že s Honzou Faltusem vytvoříme kvalitní dvojici, o kterou se bude tenhle mančaft moct opřít a společně uděláme dobrý výsledek.
Navíc bych rád, aby jsme hráli pěkný hokej a aby v Lanškrouně začalo chodit více diváků, kteří by nás hnali dopředu.“



Michal Šembera


19 let, útočník, odchovanec lanškrounského hokeje. Byl oporou ve všech kategoriích Orlů, se kterými pravidelně obsazoval medailové příčky (bronz ml. žáci, st. žáci a dvakrát dorost, nejlepší junioři kraje 2019/20). V roce 2019 odešel do juniorky Šumperku, kde si zahrál 2 sezóny extraligu a jednu sezónu ligu juniorů. Celkem odehrál za Šumperk 71 utkání. Jeho návrat je takový poloviční. Nikdy neodešel docela, ale jen na střídavý start a pokud to šlo časově zvládnout, tak vždy rád nastupoval i za Orly. V poslední sezóně za muže Lanškrouna, kde stihl 7 zápasů (2+3).

Teď, když věkově ukončil kategorii juniorů, chystá se na první kompletní sezónu mezi muži Orlů Lanškroun.



Daniel Gildain


18 let, útočník, odchovanec lanškrounského hokeje. Byl velkou oporou lanškrounského dorostu a už odehrál jedno utkání za muže. Vrací se po studijním pobytu v USA, kde nabral herní zkušenosti za tým Mosinee High. Měl by být oporou juniorky a podle potřeby také rozšířit počet startů za muže.







NOVÉ TVÁŘE



Tomáš Dvořák


20 let, útočník, odchovanec olomouckého hokeje. Prošel tam extraligou mladšího i staršího dorostu, při kterých odehrál 95 extraligových utkání. V roce 2018 odešel do České Třebové, kde výrazně pomohl vybojovat titul krajských přeborníků v juniorech v útoku s Oliverem Pirklem. V Kohoutech ale dostal jen 2 zápasové šance. Teď to zkusí v Orlech.

Cíl v nadcházející sezóně: „Chtěl bych, aby jsme jako tým hráli krásný hokej, který se bude fanouškům líbit. Musíme hrát tvrdě a obětavě pro tým, aby žádnému soupeři, který proti nám nastoupí se nehrálo dobře. Předsezónní cíle si ještě stanovíme sami v kabině, každý v týmu ale bude chtít udělat nějaký úspěch, určitě to dotáhnout do playoff do co nejvýhodnější pozice a dotáhnout to v co nejdál.“



Pavel Řoutil


27 let, brankář, odchovanec olomouckého hokeje. Pak chytal extraligu mladšího dorostu v Šumperku, ale vrátil se do Olomouce kde hájil branku v extralize staršího dorostu. Dalším působištěm byl Uničov, kde chytal 5 sezón krajskou ligu mužů.



Filip Lepša


17 let, útočník, odchovanec České Třebové. Talentovaný hráč to zkoušel i v Dynamu Pardubice. Teď bude hrát za juniory České Třebové a na střídavý start za muže Orlů Lanškroun.


SpravnySport

Aktuální články

Orli stále stoupají

Mladý tým mužů odehrál nejlepší sezónu od roku 1972.

Junioři Orlů mezi nejlepšími

Naši junioři přes veliké zdravotní komplikace opět odehráli velmi dobrou sezónu.

Junioři porazili Vrchlabí 6:5 na nájezdy

V divokém posledním utkání sezóny dokázali Orli konečně proměnit dobré výkony v nadstavbě ve výhru.