Jan Ruščák | | A-Tým

Hodnocení trenéra Kužílka

Trenér Radomír Kužílek zhodnotil dosavadní průběh sezóny mužů.

Na letošní sezonu jsme se připravovali zase o něco lépe než v předchozích letech. Zavedli jsme pravidelnou letní přípravu (4 tréninky v týdnu od dubna do konce června), kterou jsme doplnili několika zajímavými akcemi pro chlapce (fotbalová utkání, tenisový turnaj, soustředění na horách). I předzávodní příprava vypadala velmi dobře. Na led jsme mohli jít už v polovině srpna a absolvovali několik přípravných zápasů a nakonec vyhráli tradiční, silně obsazený turnaj Sazava Bakery cup, který jsme sami v Lanškrouně uspořádali.

Bohužel začátek sezony nám nevyšel podle představ. Jednak na listině dlouhodobě zraněných hráčů bylo několik opor týmu, dále nám v srpnu oznámil odchod z týmu brankař Jan Faltus , který se potom po měsíci rozhodl pokračovat v Moravské Třebové společně s obráncem Janem Moučkou, který byl vyřazen z týmu. Několik hráčů pak nastoupilo na univerzity, kde současně hrají i univerzitní hokej (Drlík,Šembera, Mann) a také jsme se na začátku sezony v klubu dohodli, že dáme důraz na výsledky juniorského týmu a nebudeme vytěžovat hráče naši juniorky tolik jako v loňské sezoně. Když porovnáme základní fakta, tak náš tým je suverenně nejmladší v celé soutěži veskrze poskládaný z vlastních odchovanců a hrající v nejskromnějších podmínkách v celé soutěži. Drtivá většina soupeřů se může opřít o zkušené hráče z extraligy, 1. ligy, dokonce o bývalé reprezentanty a hlavně o finanční podporu mateřských měst, mají několikanásobně vyšší rozpočty. Stále jsme ostatním soupeřům nerovným partnerem.

Na druhé straně díky celoročnímu programu, poctivé tréninkové práci, zařazování odchovanců a juniorů (během dvou sezón 14 juniorů) a skvělé partě se nám podařilo po postupnému návratu dlouhodobě zraněných hráčů zcela vyrovnat soupeřům. A nejen vyrovnat. Mnohdy se překvapivě hrálo v naší režii a sklidili jsme obrovská slova uznání od soupeřů. Bohužel v průběhu listopadu nám oznámil odchod do vyšší soutěže další náš odchovanec Milan Křivohlávek (Hronov).

V nadstavbové části jsme pak nenašli soupeře, kterého bychom nedokázali porazit. Tradičně jsem klukům dal volno na dva týdny na konci roku, kdy jsme nejdříve absolvovali tradiční zimní soustředění v Harrachově a potom sehráli exibiční utkání s našimi juniory a bývalými hráči Orlů. I na začátku nového roku pokračujeme v cílené přípravě na závěr sezony na nejkvalitnější a nejzajímavější utkání v play-off. Našim cílem je přivést na stadion co nejvíce fanoušků, hrát atraktivní hokej a vyrovnat se všem týmům v soutěži. Současně se zachováním skvělého 12timěsíčního programu pro naše hráče, se zachováním klubové idei hrát s vlastními odchovanci a dát příležitost co nejvíce mladým hráčům z naši juniorky.

Děkujeme za podporu především vedení klubu a našemu hlavnímu partnerovi panu Jiřímu Kollertovi majiteli Pekařství Sázava i dalším významným partnerům. Pevně doufáme, že i město Lanškroun nám jako reprezentantům města postupně vyjádří podporu alespoň na úrovni ostatních měst, kde sídlí naši soupeři v Pardubickém a Královehradeckém kraji.


Radomír Kužílek

SpravnySport

Aktuální články

Sezóna skončila

Začíná příprava na tu další.

PARTNER KLUBU FIRMA SCHAEFFLER

Dlouhodobý partner klubu firma Schaeffler.

TURNAJ 3.TŘÍD V MINIHOKEJI "PUKY POMÁHAJÍ"

Mladí orlíci ročníku 2015 se zúčastnili dvoudenního turnaje v minihokeji, který získaly jako výhru v podzimní soutěži, která běžela v...