Jan Ruščák | | A-Tým | Junioři

Jak se bude pokračovat?

O víkendu končí základní část ligy mužů i juniorů. Jak budou obě soutěže pokračovat?

Muži

Poslední kolo v neděli 15. 1. určí v obou skupinách konečné pořadí od 1. do 16. místa.

Všech 16 celků postupuje do play-off, které se letos celé hraje na tři vítězná utkání. V každé sérii se tedy odehraje 3 až 5 zápasů. V prvním kole se týmy střetnou systémem 1. se 16., 2. s 15., 3. se 14., atd. Začíná se v neděli 22. 1. na ledě lépe postaveného týmu, druhá utkání na ledě soupeřů se odehrají ve středu 25. 1. a třetí zápasy v neděli 29. 1. opět u výše postavených. Případná další utkání mají termíny ve středu 1. 2. a v pátek 3. 2. Vítězové sérií postupují do dalšího kola, poražení nastoupí do Poháru V. Martince. Ten se bude hrát na dvě vítězná utkání a začíná se v neděli 12. 2. Absolutním vítězem ligy tedy bude tým, který dokáže vyhrát 4 série a tedy 12 utkání.

Kolo před koncem základní části je situace v tabulce velmi vyrovnaná. Mezi druhým a předposledním mužstvem ve skupině A je rozdíl pouhé tři body, v našem Béčku je obdobně vyrovnaná situace do pátého místa. Bohužel je ve hře pět neodehraných utkání, takže konečné slovo bude mít STK. Mezi „postiženými“ jsou i Orli, kterým Polička zrušila středeční zápas (je to od Spartaku třetí utkání s námi za poslední dvě sezóny). O první místo v horní skupině se utká Litomyšl s Novým Městem. Skupinu o 9. místo vyhraje velmi pravděpodobně Choceň. Jasná jsou jen poslední tři místa, které obsadí Náchod, Polička a Opočno. Orli mohou teoreticky obsadit druhé až páté místo ve skupině. Ono je ale v podstatě jedno na koho narazíme, protože soutěž je obrovsky vyrovnaná. Poslední utkání základní části odehrají muži v neděli od 17:00 v Náchodě. V play-off se Orli představí poprvé doma ve středu 25. 1. s neznámým soupeřem.


Junioři

Regionální liga juniorů má 69 účastníků v deseti skupinách. Z každé postupují dva nejlepší a čtyři třetí týmy s nejvyšším počtem bodů do finálových skupin. Zde bude 24 celků územně rozděleno do čtyř skupin po šesti, kde se utkají dvakrát každý s každým. Vítězové těchto skupin sehrají play-off o postup do vyšší soutěže – ligy juniorů. Týmy, které po základní části nepostoupí vytvoří skupiny o konečné umístění.

Orli si postupové naděje zkomplikovali domácí prohrou s Hlinskem. K jistotě postupu potřebují přivést alespoň bod z Litomyšle, kde hrají v pátek 13. 1. od 19:30. O vítězství ve skupině se pak střetnou v sobotu 14. 1. od 17:00 v přímém souboji doma s Chocní.

SpravnySport

Aktuální články

Sezóna skončila

Začíná příprava na tu další.

PARTNER KLUBU FIRMA SCHAEFFLER

Dlouhodobý partner klubu firma Schaeffler.

TURNAJ 3.TŘÍD V MINIHOKEJI "PUKY POMÁHAJÍ"

Mladí orlíci ročníku 2015 se zúčastnili dvoudenního turnaje v minihokeji, který získaly jako výhru v podzimní soutěži, která běžela v...