Jan Ruščák | | Junioři

Junioři ukončili úspěšnou sezónu

Nedělním utkáním s Třebíčí završili naši junioři úspěšnou účast v lize. Hoši děkujeme!

Před startem soutěže nebylo jasné, zda vůbec sestavíme dostatečný počet hráčů pro tým. Minimální počet hráčů k utkání je 10, ale s tak malým počtem se takto náročná soutěž hrát nedá. Vedení klubu bylo pod tímto tlakem přinuceno odhlásit ze soutěže dorost a většina jeho hráčů přešla do juniorů. Mladí se rychle rozkoukali a tým překvapivě postoupil z druhého místa do finálové skupiny. A přes jisté obavy ze silných soupeřů ani tam nezklamal. Vyhrál sice jediné utkání, ale osmkrát (!!!) prohrál o jediný gól. Mezi 66 účastníky regionální ligy juniorů z celé republiky obsadil výborné 21. místo jako druhý nejlepší tým pardubického kraje (o jediný bod za Českou Třebovou). Útočník Michal Macháček se prosadil mezi nejproduktivnější hráče na 9. místo, když ve 13 utkáních zaznamenal 11 branek a 6 asistencí. Z týmu odchází do mužů jen čtyři hráči. Zbytek načerpal obrovské zkušenosti, které by měl v příští sezóně zúročit.
O úspěch se zasloužili: brankáři Martin Kaplan a Marek Bezstarosti, obránci Tomáš Bureš, Dominik Šlezingr, Vojtěch Krejčí, Alois Zedníček, Jakub Jirků, Tomáš Hrdina a Ondřej Pražák, útočníci Michal Macháček, Štěpán Mann, Matyáš Novotný, Patrik Dohnal, Karel Radkovský, Jaroslav Hrdina, Adam Luka, Filip Diviš, Martin Jáneš, Pavel Bednář, Milan Keprt a Tobias Tomeš. Trenéři Miroslav Vicenec a Pavel Jirků.
Konečné pořadí finálových skupin ligy:
Skupina 16: 1. HS Třebíč 42, 2. Lvi Břeclav 34, 3. HK Opava 22, 4. Bobři Val. Meziříčí 22, 5. Loko Česká Třebová 8, 6. Orli Lanškroun 7
Skupina 15: 1. Benátky n. Jiz., 2. Hvězda Praha, 3. Wikov Hronov, 4. Liberec B, 5. Krkonoše, 6. Jablonec n.N.
Skupina 14: 1. SC Kolín, 2. Tábor, 3. Jindr. Hradec, 4. Vel. Popovice, 5. Žďár n. S., 6. Pelhřimov
Skupina 13: 1. HC Plzeň B, 2. PZ Kladno, 3. Mostečtí Lvi, 4. Karlovy Vary B, 5. Klatovy, 6. Cheb
V play-off o postup do baráže o ligu juniorů se utkají HC Benátky n. Jiz. - HC Třebíč a ve druhé dvojici HC Plzeň B - SC Kolín.

SpravnySport

Aktuální články

Sezóna skončila

Začíná příprava na tu další.

PARTNER KLUBU FIRMA SCHAEFFLER

Dlouhodobý partner klubu firma Schaeffler.

TURNAJ 3.TŘÍD V MINIHOKEJI "PUKY POMÁHAJÍ"

Mladí orlíci ročníku 2015 se zúčastnili dvoudenního turnaje v minihokeji, který získaly jako výhru v podzimní soutěži, která běžela v...